Recomandari laptop pentru gaming



In mediul virtual, in lumea gamer-lor este practic imposibil sa nu detii un laptop de mare performanta, special pentru jocuri. Daca te hotarasti sa cumperi un laptop performant, trebuie sa stii care sunt principalele limitari ale unui laptop gaming.


Atentie la specificatiile legate de caldura

In primul rand trebuie sa fii atent la specificatiile legate de caldura, pentru ca acest tip de laptop se incinge mai repede decat un laptop traditional. Indicat ar fi sa ai un cooler extern special pentru el. Bateria de obicei nu tine mult si de aceea nu trebuie sa te ghidezi dupa acest principiu. Pentru un randament optim, indicat ar fi sa-l tii conectat la priza.

Atentie la procesor

Sa fii atent la procesor, placa video dedicata de capacitate mare, pentru a putea capta orice grafica performanta, memoria RAM de capacitate mare. Este adevarat ca pentru toate aceste componente, in functie de capacitatea lor, preturile cresc vertiginos.

In continuare va prezint cateva optiuni pentru laptopuri de gamming:

ASUS ROG G751JT-T7210D


Unul dintre cele mai noi laptopuri pentru gaming este ASUS ROG G751JT-T7210D – desigur la un pret destul de mare, dar dorit de gameri datorita performantelor sale.





Are un procesor Intel Core i7-4720HQ 2.60GHz cu Turbo Boost pana la 3.60Ghz, display LCD LED FHD Anti-Glare, IPS de 17,3 inch, memorie de 16 GB DDR3 avand posibilitatea de a mari memoria pana la 32 GB, SSD 128 GB + HDD de 1 TB si placa video dedicata de 3 GB, GeForce GTX 970M.

Placa video GeForce GTX 970M si memoria RAM de 16GB in combinatie cu procesorul Core i7, fac ca laptopul sa nu se incalzeasca foarte tare si sa mearga la viteza optima.

Acer Predator G9-792-70QG


Asus ROG G551JW-CN319D la prima vedere pare un laptop obisnuit, insa daca privesti cu atentie vei descoperi ca este un laptop puternic ca si configuratie, interesant si cu multe atuuri.


Memoria RAM este de 8 GB DDR3 si1600 Mhz, dispune de 1 TB pentru stocare si un SSD de 24 Gb pentru marirea vitezei de rulare.

Placa video GTX 960M are o memorie de 4 Gb DDR5 pe 128 de biti, ceea ce iţi demonstreaza ca este o placa video buna pentru acest model de laptop pentru jocuri.

Pretul sau este ceva mai mic datorita faptului ca nu detine un ecran 4K si are un aspect mai rigid.

Concluzii

Preturile pentru laptop-urile pentru gaming, pornesc de la cele mai modeste si ajung pana la cele mai scumpe, in functie de configuratia si performantele fiecaruia.

Pentru achizitia unui astfel de laptop trebuie sa stii ce buget poți aloca, deoarece la cumparare cu siguranta te vei duce undeva la dublul pretului propus. Fiecare are preferintele sale iar timpul alocat jocului difera de la o perosoana la alta. Cel mai important, trebuie sa te gandesti la aplicatiile care iti consuma resursele si sa faci un calcul total.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu